Zaštita osobnih podataka

Izjava o zaštiti osobnih podataka društva Koestlin d.d.

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka za društvo Koestlin d.d., Slavonska cesta 2a, 43 000 Bjelovar, OIB: 92803032010, napravljena je sukladno Općoj Uredbi (EU) broja 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od dana 27. travnja 2016. godine, a koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine.

Molimo vrlo pažljivo i potpuno pročitajte izjavu o o zaštiti osobnih podataka

1. Opći podaci:

Za obradu podataka odgovoran je Koestlin d.d., Slavonska cesta 2a, 43 000 Bjelovar, OIB: 92803032010. Kontakt podaci putem kojih se mogu dobiti sve informacije u vezi obrade i korištenja osobnih podataka su:

Elektronička pošta: uprava@koestlin.hr

Adresa: Slavonska cesta 2a, 43 000 Bjelovar

Telefonom: + 385 43 492 212

Pristupom na našu web stranicu potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uvjetima o zaštiti osobnih podataka i načinima korištenja. Vaši osobni podaci kao što su: ime i prezime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa ne prikupljaju se pregledavanjem naše službene web stranice.

2. Vrste osobnih podataka koji se prikupljaju:

KOESTLIN d.d., Slavonska cesta 2a, 43 000 Bjelovar, OIB: 92803032010 prikuplja podatke o korisnicima koji su potrebni za ispunjenje obveza, te usluga koje pružamo i obvezujemo se zaštititi osobne podatke sadašnjih i budućih korisnika u skladu sa važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679). Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni u obavljanju svojih dužnosti. Svi zaposlenici Društva KOESTLIN d.d. odgovorni su za poštivanje načela zaštite povjerljivosti.

KOESTLIN d.d. prije zaprimljenih podataka korisnika informira korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, daje korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se mogu koristiti za marketinške kampanje.

Osobni podaci koji se prikupljaju temeljem nagradnih igara su npr. ime i prezime, adresa, kontakt broj, sukladno pravilima nagradnih igara koji se javno objavljuju na facebook i instagram stranici.

Pri ispunjavanju kontakt obrasca o upitima o našim uslugama i proizvodima na internetskoj stranici www.koestlin.hr prikupljaju se slijedeći obrasci: ime i prezime, kontakt, mail adresa.

3. Svrha, način obrade i čuvanje osobnih podataka

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni.

Ni pod kojim uvjetima nećemo bez vaše izravne suglasnosti prenijeti, prodati ili ustupiti osobne podatke korisnika trećim stranama, osim u slučajevima u kojima bi se to zahtijevalo od nas na način i pod uvjetima utvrđenim posebnim zakonima. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne i sudske vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Na Vaš zahtjev radi pružanja informacija o proizvodima i uslugama, dogovora oko dostave nagrada s vama u kontakt stupamo preko komunikacijskih kanala za koje ste nam dali ili istim kanalom komunikacije kojim ste Vi nas kontaktirali prilikom postavljanja upita, a kanali komunikacije mogu biti:

Elektroničkom poštom (e-mail)

Pismeno (poštom)

Telefonski

Facebook

Sva pitanja u vezi s obradom osobnih podataka, eventualne pritužbe, zahtjeve za brisanje, ažuriranje i ispravak osobnih podataka molimo uputiti prema službeniku za zaštitu osobnih podataka.

4. Prava korisnika

Korisnik u svako doba ima sljedeća prava:

  • pravo na informaciju o obradi osobnih podataka,
  • pravo na povlačenje privole na obradu osobnih podataka, a čime će prestati obrada osobnih podataka;
  • pravo na ispravak u slučaju ako se obrađuju osobni podaci koji su nepotpuni ili netočni;
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole, u slučaju podnošenja prigovora na obradu podataka, odnosno u slučajevima obrade osobnih podataka protivno propisima o zaštiti osobnih podataka;
  • pravo na ograničenje obrade u slučajevima kada je osporena točnost podataka tijekom perioda provjere točnosti tih podataka, ako je obrada podataka bila protupravna, ali je odbijeno brisanje i umjesto toga zatraženo ograničenje korištenja podacima, ako podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili ako je podnesen prigovor zbog distribucije tih podataka;
  • pravo na prijenos podataka drugom voditelju obrade podataka kada je to tehnički izvedivo;
  • pravo na podnošenje prigovora u vezi obrade osobnih podataka KOESTLIN d.d. ili nadležnom državnom tijelu (Agenciji za zaštitu osobnih podataka) ako se obrada vrši radi izvršenja zadaća od javnog interesa, radi izvršavanja javnih ovlasti ili se KOESTLIN d.d. prilikom obrade podataka poziva na svoje legitimne interese.

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt iz ove Izjave.

5. Primjena kolačića

Da bi kolačiće mogli koristiti sukladno važećoj zakonskoj regulativi, treba nam Vaša privola.

Na internetskoj stranici www.koestlin.hr primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) – tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelja mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega.

Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu ili mobilnom uređaju. Naznačene postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko iste kolačiće onemogućite, postoji vjerojatnost da nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranici. Kolačiće koristimo samo s vašom prethodnom privolom. Ako ovu internet stranicu posjećujete prvi put, na stranici će se pojaviti obavijest kojom vas pozivamo da date privolu za korištenje dodatnih kolačića. Ukoliko nam date svoju privolu, pohranit ćemo kolačić na vaše računalo i ta se obavijest neće pojavljivati sve dok je valjan vijek trajanja kolačića. Nakon isteka valjanosti trajanja kolačića ili ako kolačić prije toga aktivno izbrišete, obavijest će se ponovno pojaviti prilikom vašeg sljedećeg posjeta ovoj internet stranici, te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole.

Koestlin d.d. koristi uslugu Google Analytics kao servis mjerenja posjećenosti, a prikupljeni se podaci koriste isključivo u statističke svrhe.

Više obavijesti o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu Googleovih pravila o privatnosti. Iz usluge Google Analytics se možete isključiti tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

6. Osobni podaci prikupljeni temeljem vaše izričite privole putem za to predviđenih obrazaca

Mogućnost izbora

Općenito, možete koristiti ovu internetsku stranicu i bez otkrivanja Vaših podataka. Ostale osobne podatke pohranjujemo samo ako nam ih temeljem Vaše izričite privole učinite dostupnim. Ukoliko je to potrebno radi provođenja svrhe za koju ste dali privolu, Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni nekom od naših partnera koji ih za nas obrađuju u svojstvu Izvršitelja obrade.

Rokovi obrade

Podaci prikupljeni putem kolačića brišu se nakon isteka vijeka trajanja kolačića ili ako kolačić izbrišete.

Podaci prikupljeni temeljem putem predviđenih obrazaca brišu se nakon proteka roka na koji ste pristali da se oni obrađuju, odnosno nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Obrasci koje možete ispuniti na našim stranicama:

Ankete

U slučaju provođenja ankete prikupljamo informacije o Vašem zadovoljstvu s našim proizvodima i druge korisne podatke kako bi ih prilagodili Vašim potrebama te u svrhe promicanja odnosa s javnošću. Rezultati provedenih anketa ili upitnika su isključivo sumarni i anonimni. Za sudjelovanje u anketama ili upitnicima prijavljujete se svojom e-mail adresom kroz web obrazac.

Promidžbene nagradne igre i nagradni natječaji

Povremeno organiziramo nagradne igre i druga natjecanja. Osobne podatke koje prikupljamo po organiziranju nagradnih igara ili drugih natjecanja obrađujemo isključivo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. objava imena dobitnika radi kontaktiranje dobitnika, dostava nagrade i sl.). Za sudjelovanje u nagradnoj igri ili natječaju potrebni su nam Vaše ime, prezime, e-mail, kontakt telefon i adresa za dostavu nagrade. Po potrebi možemo tražiti dodatne informacije koje će biti definirane pravilima nagradne igre ili natječaja (npr. broj računa).

Prikupljene podatke brisati ćemo nakon isteka 12 mjeseci od dana objave dobitnika. Ukoliko ste na prijavnom obrascu za nagradnu igru ili natječaj pristali primati promotivne poruke, u svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja suglasnosti u primljenoj promotivnoj poruci.

Upiti i reklamacije

Ukoliko nam se obratite s Vašim upitima ili reklamacijama, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija i međusobnu komunikaciju. Osobni podatci koju su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 28 mjeseci od dana zaprimanja, a ostali se brišu odmah po odgovoru na upit.

Otvorene zamolbe za posao

Podatke koje nam pošaljete kroz otvorene zamolbe za posao obrađuju se isključivo u svrhe obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju, a čuvaju se do kraja tekuće godine u kojoj je zamolba poslana.

Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici možete pronaći poveznice na druge web stranice ili portale. Njihova Pravila o zaštiti osobnih podataka mogu biti drugačija od ovih Pravila.

Ukoliko smatrate da je neko od vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji zaštitu osobnih podataka na kontakt: AZOP, Martićeva ulica 14, HR – 10 000 Zagreb, email: azop@azop.hr.